Monday, February 22, 2010

Kecewa Yang Patut Diberi Perhatian

Untuk makluman semua, saye ada kisah menarik untuk dipertontonkan kepada reader yang saye kasihi sepanjang zaman..*mode pengacara majalah 3 :)* ok, mari kita teruskan..

Baru-baru ini saye sangatlah kecewa dengan seorang 'orang besar' nih. Pakaian yang tip top, meletop, gaya urban *maklumlah, globalisasi dunia..* dan berbahasa Inggeris tahapppp ok...teremosi sekejap.

-Cuba bayangkan jejaka separa tua memakai pakaian urban ini..?- 

Kawan saye yang bekerja di Burger King Alamanda, telah pun dimaki hamun dengan kata kata yang kesat, kasar dan berliku-liku..erk??? Liku? Ok, teruskan lagi..Senario itu amat menarik tetapi sungguh dahsyat dan pastilah sangat Jinx (please translate into malay) kepada rakan saye itu..Puncanya, hanyalah communication atau dalam bahasa melayunya, komunikasi..haha..saye sepertinya, mahu membuat entry bahasa bukan? Serius please...Ok, mari sambung lagi..

Si jejaka muda ni ada masalah sikit dengan pendengaran. Eyh, silap! Actually, dia tak berapa dengar, jejaka separa tua tu cakap..So, dia minta jejaka separa tua tu ulang order dan cakap kuat sikit..Fuhh! Cam ribut taufan je jadinye. Habis Burger King Alamanda..Mungkin juga satu Alamanda, sebab masa gi toilet, nampak si kakak cleaner punya rambut macam baru lepas ribut taufan melanda. Pak cik yang mulut bising tu pun, rambut dia...Mak oiiii! Eyh, kan dahh! Pak cik pula..*saye telah cuba sedaya upaya untuk tidak panggil dia pak cik. Ok, jejaka separa tua*

Jejaka separa tua tu jerit "U must be playful in school! Takkan tak faham english? By this age, u should become a doctor, engineer or something better than this.."

Boleh tahan tak, anda mendengar lontaran suara yang tinggi KLCC di depan rakyat Malaysia juga rakyat negara mana-mana ntah lagi yang ada kat Burger King tu? Dah la tak pasal-pasal je nak advice orang time tengah ambik order..Ek eyhh..Side kick sekali baru tau!

Si kawan saye yang baik hati tu, senyum je..hai la kawan, napelah saye tak setabah dan sesabar kamu? Mengapa? Mengapa? Dia jawab camni je "Ok..Can I take your order, now?" Dan jejaka separa tua tu pun bla..bla..bla..

Tapi..
Part paling BEST!
Masa kawan saye bagi duit balance..
Dia cakap "Tak salah berbahasa Melayu dan saya selesa dengan bahasa Melayu. I'm going to be a doctor soon, I'm here to learn..for not becoming an arrogant person"

Wallaaweyhhhh...Cayalah kawan aku nih!! Meh, kiss skett..Muaxxxh!

Muka pak cik arrogant tu, cam plastik kena renyuk-renyuk lepas habis makanan yang kita beli kat pasar malam tuh..*orang tua kann..? haha..dia tak la tua sgt, perangai dia jadikan dia nmpk 15 tahun tua dr umur sbenar* TAPI, hidung dia..tetap tinggi. Lagi tinggi dari KL Tower. Tawu lah, wife hot! Eyh..eyh..Kantoi je, meng'usha' wife dia..Haaa la, saye suka tengok orang cantikk...

*nak upload gambar jejaka muda kita,  tp nak dptkan permission jap. Belajar dari kesilapan lalu.. ;) *

2 comments:

Queen said...

waaa..hambek ko sebijik...sedap je mengata orang kan...kan dah kena...dulu abang saya pun keje kat pasaraya hugo je before sambung belajar ke mesir...hokeh je..dan sampai skang die nampak macam apek jual sayur je..relek je

Murni Ismail said...

wahhh!! abg kamu mcm petani la nih? hehehe..saye suka petani..eh ehh, behave murni..behave! :P thank you very much queen for da visit and comment..luv u..muaxhh! x x x x

Post a Comment

About Me

My photo
Whatever u give me, I will make it greater. Give me sperm, I'll give u a baby. Give me a house, I'll give u a home. Give me groceries, I'll give u a meal. Give me a smile, I'll give u my heart. I will multiplies and enlarges what I've given. So if u give me crap, be ready to receive a ton of shit