Saturday, March 13, 2010

Resipi Kek Hancur

Dimaklumkan bahawa saye telah menduduki peperiksaan pada petang tadi..soalannya boleh tahan senang. Hari ni nasib saye sungguh baik..Selalunya, tembak jarang kena. Hari ni dah pandai tembak pulak! Well, practice make perfect..

Seperti peperiksaan yang lepas-lepas, exam syndrome tu pasti muncul. Makan cam badak, syampoo jadi facial foam, body soap jadi syampoo dan colgate pun penah letak kat badan! grrrr..sejukk! Tapi kali ni, yang badak tu je yer..Nafsu meronta-ronta nak makan kek. Yang pastinya mahu cheese cake je..
Tapi, sebab exam punya pasal, tak bolehlah memenuhi permintaan nafsu badak gajah hyperbola saye tu..Sebab buang masa nak drive segala..Jadi..jadi..jadi..saye telah membuat kek sendiri..Orang lain panggil kek Batik..tapi bunda kesayangan panggil kek hancur. So, i pun panggil lah kek hancur! Sebab..sebab...sebab..dulu..masa baru-baru belajar buat kek ni, form 3 kot time tu..ada satu kisah. Masa patah-patah kan biskut tu, saye patah kan kepada 4 *sepatutnya patah dua je*, bunda kesayangan lalu didapur. Tengok anak gadisnya rakus memasak..Tengok-tengok biskut hancur dalam container kek tu. Lalu bunda berkata "kek apa hancur-hancur ni? Tak pernah orang buat kek pakai biskut..Hancur lebur pula tu.."Anak dara sekarang, yang hancus lebus tu la 'art'. Kan? Kan? Kan? :)

By the way, thanks to Aini di atas resepi anda yang sungguh lazat itu..I altered the resepi. Buttercup tu, I tak masuk satu bar, tapi I masukkan 1 sudu je *kang jadi gorilla terus kalau ambik satu bar* Tapi saye rasa, kalau masukkan satu bar, sure best sehingga tak terkata. Reality kehidupan kan, yang sedap, pasti banyak kalori. Oh, bukan semua realiti kehidupan begitu. *ohooiiii..merepek panjang giler*


-Beberapa bahan yang digunakan-




-Bersungguh-sungguh tengok resipi dari blog Aini. Sbnrnya siap chatting ngn Aini lagi-

-Kerja melikatkan coklatnye..nyummy~-

-Sambil-sambil tu mari makan buah yang berkhasiat ini-

-Dan juga hancur-hancurkan biskut-

-Jom tumpahkan coklat ke ladang gandum!! Eh, ladang biskut Marie!

-Dah siap! masuklah ke dalam fridge-

Inilah kek paling senang nak buat. Anak gadis diluar sana, tak reti buat kek ni, jangan menggatal nak kawin yer..Sebab lipat baju lagi susah dari buat kek ni..So, camne nak jaga pakai baju suami kan? kan?

By the way, sempena hari membuat kek ni, saye nak ucapkan Happy Bufday to Muzaffar Kamal (Photographer Colorworks) Semoga panjang umur, murah rezki, dan memiliki hidup yang sempurna dan bahagia..Ameen~ p/s: bangge tak, nama u naik dalam blog i? hahaha..

Calon-calon mak mertua saye, sila tinggalkan comment anda di entry ini ya. :P

4 comments:

♥ nana i am ♥ said...

tq for the recipe.kene blaja buat kek nih.
maw kawen mau kawen :D

Aini said...

hehe.. wah siap ade selingan buah pelam tu yang x tahan tu..hehe..

Murni Ismail said...

nana> heee..resipi aini nih..serius sedap!

aini> haha..sehari saye ngap 2 biji mangga. :)

♥ nana i am ♥ said...

boley bagi details tak murni?
:)

Post a Comment

About Me

My photo
Whatever u give me, I will make it greater. Give me sperm, I'll give u a baby. Give me a house, I'll give u a home. Give me groceries, I'll give u a meal. Give me a smile, I'll give u my heart. I will multiplies and enlarges what I've given. So if u give me crap, be ready to receive a ton of shit