Tuesday, December 21, 2010

Pencarian Dewi Remaja 2010

Kalau korang pengikut tegar blog anggota salah function (Telinga Melihat Mata Mendengar) ni, korang mesti perasan yang Murni Ismail duk sibuk kempen kawan dia, Anzalna Nasir dalam Pencarian Dewi Remaja.


Final Dewi Remaja telah pun dilangsungkan di PWTC pada 8hb Disember yang lalu. Walaupun masa tu busy sangat dengan preparation untuk final exam, datang juga dengan semangat dan harapan yang berkobar-kobar untuk support Anzalna. Family Anzalna, Murni, Fara Kareem Chin, Nad, dan Elza datang sebagai penyokong kuat Anzalna. Fred, Felsharn, Aunty Fazlyn, Aunty Rosyati datang bagi pihak Anzalna dan juga Zarina disebabkan ada dua pertalian disitu..Hiks! Keyon dan Apis pula datang bagi banyak pihak, sebab Nadiey, Fiz and Tilla merupakan kawan-kawan mereka.


Anzalna



Frankly said, semua finalis Murni suka! Semuanya baik..Semuanya berbakat. Tapi pemenang boleh sorang je kan..Sepatutnya karangkraf sediakan pemenang mengikut kategori yang bersesuai..mcm Miss Comel, Miss Anggun, Miss Jelita, Miss Catwalk..kan best gitu..suma org boleh menang..Hikss :D


My favourite Dewis are Anzalna, Izara, Ramona, Tilla, Azar, Zarina, Nadiey Hana..Haish..mcm semua kan? Masa berlangsungnya majlis ni, rasa macam nak sorok muka kat bawah kerusi. Banyak sangat camera dalam tu. Jeling sana, ada camera, pandang atas ada camera, pandang depan ada camera, pandang bawah...kalau ada juga, memang lari keluar dari dewan la..nak rakam apa kat bawah kan..?

Masa Awal Ashaari dan Yasmin Hani umumkan top 5 tu, sangat berdebar ok..Macam diri sendiri pula yang berdiri gigil-gigil kat stage. Sakit kepala ouh tunggu dia sebut nama top 5 tuh..So, top 5 untuk Dewi Remaja kali ni, ialah Ira, Sha, Izara, Neelofa and Ramona.
Memang tak da rezki Anzalna la nampaknya..*nangess* Sob sob *lap air mata* Tapi, sokongan terus diberikan kepada Izara yang comel. Suka betul tau dengan Izara ni. Toink toink comel dia..Sampai tak ni mesej Murni bila cakap toink toink..? Toink toink tu maknanya super comel laa...

Izara


Ok, sekarang mari kita umumkan pemenang Dewi Remaja 2010. Tempat ketiga jatuh pada Sha, yang juga merupakan bakal doktor. Gambar tak ambik pula..Dia ni, memang mengalahkan orang Melayu eh, siap pandai berpantun segala..Tempat kedua pula dimenangi oleh Dewi Comel, Izara Aishah. Dan the real Dewi is Neelofa. Juga tak ada gambar. Hampir-hampir je nak ambik gambar dengan Lofa, tapi Lofa diminta masuk untuk bergambar dengan orang media. Haish....Frust betul! Anyway, congrates kepada semua pemenang ya..
Kepada dewi-dewi yang lain, mudah-mudahan rezeki anda akan melimpah ruah dengan menyertai pertandingan ini, because I believe that this is your platform untuk menjadi anak seni.

p/s: Dengar cerita Anzalna mendapat undian yang paling banyak, sekaligus menjadikannya sebagai Dewi Favourite. Kalau salah info, harap dimaafkan ;)






Fara, Nadiey dan Murni


Fara, Edry KRU, Diana, Murni



Anzalna dan Murni




 Anzalna, Ramona dan Nadiey



Aunty Fazlyn, Anzalna, Aunty Rosyati



Felsharn, Afifah, Uncle Nasir, Aunty Azlina, Nazirah, Murni, Fara, Fred


Dewis


Bestie (Fara Kareem Chin)




Uncle Nasir dan Azhar Sulaiman


Apis, Tilla dan Keyon


Elza and Murni






Anzalna dan Fred


Zarina, Murni, Anzalna


My BFF

4 comments:

nadia a.k.a awek retro said...

i de join mase tue..tapi dok blakang jek..hehehe...finale mmg best..tp bile tgk kt tv,,xbest kot..

Murni Ismail said...

i pun duk belakang jg..hee..kat tv i tgk..diorg byk potong eh? :)

Anonymous said...

cantik luaran tak guna..yg penting cantik dalaman. tuhan dah bg kecantikkan untuk setiap orang tak perlu dengki mendengki... syukur apa yg ada dah laa anzalna..

Anonymous said...

Usah di buka2kan sangat sorokkan sikit utk suami...

Rezeki di dunia hanya 1%..selebihnya di akhirat..
Rezeki ada untuk semua tak perlu cantas mencantas

Buang yg keruh ambil yg jernih..jadilah artis yg bijak dalam serba serbi

Post a Comment

About Me

My photo
Whatever u give me, I will make it greater. Give me sperm, I'll give u a baby. Give me a house, I'll give u a home. Give me groceries, I'll give u a meal. Give me a smile, I'll give u my heart. I will multiplies and enlarges what I've given. So if u give me crap, be ready to receive a ton of shit