Saturday, April 24, 2010

Bugger Lady

Pelempang nak?
Terajang?
Sup kaki?

Hissshhhhhhhh!! *gaya Lisa Surihani dalam AdaMaya*
Budak tu, childish sungguh!
Annoying giler.
Cantik orangnya.
Ouh, budak - budak lagi.
Memang perangai begitu.

Orang add boyfriend kau pun nak marah!
Siap naik kat status facebook lagi.
Sebab suka lah orang add.
Tak suka, orang tak buat.
Tak pun tak yah approve.
Human nature.
Memang suka pada benda cantik.
Nak lawan hukum Tuhan?
Bangang!
Bukan cucuh atap, tapi dah sampai menara gading pun.
Hidup la dengan dunia kau.

Sekarang aku faham.
Sebab tu orang benci kau
Ber-blog pasal kau.
Sebab muka kau cantik, tapi suka buat benda hodoh.
Apsal nak arrogant sangat?
Kau cantik mesti ramai suka kau.
Boyfren kau cantik, ramailah juga suka.

Kenapa aku tulis ni?
Sebab aku benci orang arrogant.
Aku paling tak boleh terima penindasan.
Apa reason kau nak tindas orang?
Sebab kau cantik..?
Sebab ramai memuja kecantikan kau?
Orang yang suka dengan status kau tu, hipokrit!
Ramai lagi yang diam, memerhatikan kebodohan kau.
Ramai yang geli hati lihat kau dan sekutu kau, saling memuji sesama sendiri.
Ramai yang diam, gelakkan kau.
Yang aku sangat pasti
Ramai add kau, sebab mahu menyaksikan bagaimana si bodoh berlagak pandai.

Aku jarang emo begini.
Mungkin kau hebat, sehingga mencetuskan idea untuk aku menulis tentang kau.

Siapakah orang yang paling kesian di dunia ini?
Orang yang tak tahu benda yang dia tak tahu.

p/s: Maaf, malam ini bahasa aku kasar.

6 comments:

Anonymous said...

orang punya buat apa sibuk nak kacau.carilah orang yang single nak add.sarang lebah kalo dijolok mmglah kena sengat...moral of the story : jangan ganggu orang punya..belum kena mmg leh cakap besar...

Murni Ismail said...

hahaha..thanks for ur reminder. adakah ini apishhh? ok, sape2 je la..
ehemm..ehemm..saye, iaitu Murni Ismail, tak da jolok ape2..jauh panggang dr api..wanita itu yg thegeh2 add saye adalah..inikn pula nk add bf dia...puurrrffffff..not my taste..i love nigga! hahaha..

fara said...

whoaa! takutnye story u this time murni.
huhu. xnk org add xyah buat ape2 page ke blog ke.
snang n aman hidup kan. hihi

p/s: xreti la nk comment ape, sory mgarut. hihi. *_*

Murni Ismail said...

absolutely fara! i like u! hahaha..ntah, i ter'emo' lebih kot, dat day..haishh

Husna'Nerra said...

ouh..ini kita panggil as bodoh sombong...
sian die..ahahaha.
sabar ye cik murni...:))

Apel Himself said...

steady ar murni.. haha.. bia la.. some people.. xmatang ar tu

Post a Comment

About Me

My photo
Whatever u give me, I will make it greater. Give me sperm, I'll give u a baby. Give me a house, I'll give u a home. Give me groceries, I'll give u a meal. Give me a smile, I'll give u my heart. I will multiplies and enlarges what I've given. So if u give me crap, be ready to receive a ton of shit